طراحی سایت : جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی محبوب و تحت وب است که طرفداران بسیار زیادی در حوزه ی وب دارد. و در حال حاضر تقریبا اکثر مرورگر های موجود از این زبان برنامه نویسی پشتیبانی می کنند. بهبود صفحات وب به صورت داینامیک دارا بودن بسیاری از افزونه ها و منو ها و همچنین تصاویر گرافیکی مورد پسند کاربران و بسیاری از موارد دیگر از جمله ی ویژگی ها و امکانات جاوا است .
اگر زبان اچ تی ام ال و سی اس اس را بخواهیم دو ضلع از اضلاع مثلث طراحی وب در نظر بگیریم باید بگوییم که زبان جاوا ضلع سوم و تکمیل کننده ی انها خواهد بود. این همکاری مناسب سبب ایجاد صفحات داینامیک و پویا خواهد شد .
اچ تی ام ال یک صفحه را به طوری توصیف می نماید که شامل مواردی مانند نوع و اندازه ی متن و غیره خواهد شد. در صورتی که سی اس اس برای شخصی سازی کردن و بررسی ظاهری صفحات وب مورد استفاده قرار می گیرند. این ویژگی های ظاهری شامل رنگ صفحات و نوع فونت و مواردی از این قبیل می شود.
جاوا هم ویژگی ها ی پویا و المان ها را به صفحات وب اضافه می کند. در واقع بدون ضلع سوم این طراحی صفحات به خوبی برنامه پذیر نخواهند شد.
طراحی سایت با زبان کد نویسی XML
هنگامی که یک مرورگر باز می شود تجزیه کننده و تحلیل گر اجزای کد های اچ تی ام را مورد بررسی و فراخوانی قرار می دهد. و با یک ساختار درختی مدلی به صورت شی گرا از ان ایجاد میکند. سپس نوبت به سی اس اس ویا جاوا می رسد. در این لحظه اجرای کدهای سی اس اس به موتور جاوا سپرده می شود. موتور جاوا کلیه کدهای داخلی و خارجی را بارگزاری مینماید. و سپس کلیه کد هارا اجرا مینماید البته قبل از اینکار صبر می نماید تا تمامی کد های اچ تی ام ال کامل شود و بلافاصله عملیات اجرا را اغاز نمی کند.
از جمله سایر قابلت های جاوا می توان به تعریف و فراخانی توابع و ذخیره و بازیابی مقادیر و نیز تعریف متغیر ها اشاره داشت. همچنین تعریف و استفاده از ماژول ها در جاوا که به سهولت برای کاربران ایجاد خواهد شد از جمله سایر ویژگی های زبان کاربرپسند و محبوب جاوا است .